סטרטרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/09/2013 | 15:53 | מאת: דודה מודאגת

אחייני מקבל סטרטרה להפרעת קשב וריכוז וזיפרקסה לשינה. הילד חולה בדלקת ראות, האם להפסיק את הטיפול התרופתי או להמשיכו?

לדודה המודאגת שלומות. לפני שאענה כמה תהיות: 1. מדוע לא התייעצת/ם עם הרופא שרשם תרופות אלו או עם רופא הילדים. השאלה נראית לי ספציפית מדי ודחופה מדי מכדי לחכות לתשובה בפורום. 2. לא ברור לי מדוע הילד מקבל Zyprexa. תרופה זו אינה תרופה לשינה. אמנם אחת מתופעות הלואי שלה היא היותה מרדימה, אך אין מדובר בתרופת שינה. כיון שאיני מכיר את הילד, ואף את גילו לא ציינת, אענה באופן כללי מאד - שת התרופות - Strattera ו-Zyprexa - הנן תרופות שהשפעתן לא מיידית, אלא מופיעה לאחר מספר שבועות. באופן כללי, נהוג שלא להפסיק את הטפול בתרופות אלו בזמן מחלה גופנית, דמו דלקת ראות. כמובן שהדבר תלוי במצבו של הילד, ובסיבות בגללן נוטל הילד Zyprexa. אני שב וממליץ להוועץ ברופא הילדים, המכיר אישית את הילד. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז. יום טוב

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים