ההבדל בין ריחוף להפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/09/2013 | 11:40 | מאת: נטע

שלום, אני אמא ל5 ילדים , הבן שלי בן ה8 ילד מאוד חכם , מבין ענין , משחק שעות רבות , לומד מאוד יפה, זוכר את לימודיו , יודע להתרכז במשימה מסוימת זמן רב, אני שמה לב לפרטים הבאים שמפריעים לי , ואני לא יודעת האם זה בגבול התקין - ריחוף , או משהו הצריך ברור, לדגו' שהוא משחק , ואני קוראת לו , לוקח לו זמן של כמה שניות לקלוט שאני קראתי לו בכלל, או לדוג' לזהות שהטלפון מצלצל או התינוק בוכה, סוג של בועה , שהוא עסוק במשחק או לימוד, לוקח לו זמן לצאת מזה. עוד נקודה - שאני מבקשת ממנו משימה מורכבת, לדו' שים את המשחה באבטיה, ואת הנעלים בחדר, זה לוקח לו זמן להתאפס ולבצע - כמו מריחה כזאת(לא נובע מעצלות לדעתי). אני רואה את זה ביחס לשאר הילדים , לכן אני שואלת מה הגבול שאני צריכה לפנות ליעוץ? (המורה מציין שמבחינותו הילד מקשיב מקסים בשיעורים , יודע את החומר וכו, ) אשמח לתגובתכם

30/09/2013 | 12:14 | מאת: יעל

שלום נטע, את יכולה להיות שקטה, נשמע שהילד ממש בסדר. אף אחד לא מושלם. כל טוב.

30/09/2013 | 13:09 | מאת: נטע

תודה , אבל עדין בתור אמא לעוד ילדים , ומתוך הכרות עם ילידם בני אותו גיל , זה נראה לי מוזר, ועוד שכחתי לציין שהוא לא אוהב יותר מדי קשרים חברתיים , יש לו 2 חברים ממש טובים ועוד משהו חשוב ששכחתי לציין , שהוא מרבה לשכוח חפצים, נגיד עפרונות , מחקים וכו אשמח לתגובתכם

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים