סוגי ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/09/2013 | 21:24 | מאת: קרן

האם יש אנשים שרק הריטלין 10 מ"ג עובד עליהם וה-SR או LA? האם יש אנשים שרק הריטלין 10 מ"ג עובד אליהם? האם ניתן לקחת ריטלין 10 מ"ג להאריך את פעולת ה-SR או LA.

קרן שלום, סוגי ה-Ritalin השונים - Ritalin, Ritalin-SR, Ritalin-LA (וגם ה-Concerta) - נבדלים זה מזה במנגנון השחרור של התרופה. ב-Ritalin "הרגיל" לא קיים מנגנון שחרור מושהה. מנגנון השחרור קובע כמה זמן התרופה תשפיע. מובן שהדבר תלוי גם באדם הנוטל את התרופה. כיון שהתרופה עצמה היא אותה התרופה, ברוב המקרים בהם סוג אחד של Ritalin משפיע, גם סוגים אחרים משפיעים. למרות זאת, מסיבות שונות לעתים לאדם מסויים יתאים יותר טפול ב-Ritalin מסוג אחד, ולשני יתאים Ritalin מסוג אחר. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים