בן 8 !!!

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/11/2011 | 20:52 | מאת: סבתא מהרהרת

נכדי בן ה8 מקסים,חברותי,יצירתי חייכן בקיצור.. אבל בזמן הכנת שעורי בית בעת מבחן הוא מתפזר.נותן תשובות מהירות לא תמיד נכונות ממהר לסיים כל דבר תוק כדי הערות סיפורים וכו האם זה סמפטום להפרעת קשב וריכוז ? כיצד ניתן לרכז אותו למעשה של אותו רגע ??

לסבתא המרהרת שלום, התסמינים שאת מתארת, המופיעים אצל נכדך בעת הכנת שעורי בית, עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז, אך בהחלט אינם מספיקים לשם אבחנה. אני ממליץ להוועץ בהוריו של הדרדק, וכן במורתו, ובמידה ויש קשיים נוספים, לפנות לאבחון מסודר. מעבר לכך, התערבויות התנהגותיות שונות עשויות להקל עליו. בינהן אפשר למנות - הכנת השעורים בחדר שקט, הסרת גרויים מהשולחן, סכום מראש על מסגרת הזמן לשעורים, הפסקה כל פרק זמן, וכו'. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים