מאובחן עם בעיות קשב וריכוז, הפירקטיבי ואימפולסיבי.

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/11/2011 | 22:19 | מאת: ADHD

שלום. אני בן 20, סובל מבעיות קשב וריכוז מאז שאני זוכר את עצמי. הריטלין והקונצטרה מכניסים אותי לדיכאון. האם יש תרגילים שבעזרתם ניתן לחדד את המוח? להיות פחות רגיש ואימפולסיבי? פחות עצבני? הריטלין לא ממכר, אך הוא עשה אותי טלותי מאוד. אני לא מסוגל לפתוח ספר ללא ריטלין. אני עדיין צעיר, אז אני מאמין שחייבת להיות לי דרך אחרת.

ADHD שלום, לא בדיוק הפורום המתאים, כיון שהפורום הינו "פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים", ואתה כבר לא ממש ילד. אענה בקצרה. לאחרונה התפרסמו מאמרים על נוירו-פידבק, שהראו יעילות מסויימת של השיטה. אין מדובר בביו-פידבק, אלא בשיטה אחרת. למרות מחקרים אלו, עדיין אין מספיק ידע בנושא, כך שאיני יכול להמליץ או לשלול. מעבר לכך, איני מכיר "תרגילים לחדוד המח". אני מציע גם לפנות לרופא המטפל ב-ADHD במבוגרים, ולשקולל עמו טפול תרופתי אחר מלבד Ritalin או Concerta. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים