זקוקה להכוונה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/09/2013 | 21:04 | מאת: שירי

בני בן ה12 הוא תלמיד מצטיין אשר מגיע להשגים מרשימים, באסיפת ההורים אמר המחנך כי נראה שהרכוז עולה לו במאמץ רב. האם הוא זקוק לטיפול? אם כן- למי עלי לפנות? נ.ב. עד היום לא נתקלנו בכל קושי, הילד טוען כי המורה חוזר מספר רב של פעמים על הנלמד מה שמקשה עליו להישאר עירני לאורך שעתיים.

01/09/2013 | 22:19 | מאת: ברוריה

שלום שירי, נשמע שבנך חכם ומצליח, כנראה מהיר תפיסה יותר מהממוצע, ולמרות זאת, הוא משתדל להיות סבלני, ואף מצליח. התברכת. ממתי ישיבה בכיתה היא פיקניק? ילדים אמורים לשבת ולהיראות כאילו הם בגן עדן? אולי המורה איטי ומשעמם? לדעתי ממש הגזמנו בלחפש מה לא בסדר בילדים. כאילו שהמורים ומערכת החינוך מושלמים.

שירי שלום, איני יודע האם בנך אכן סובל מהפרעת קשב ורכוז או לא. לא הייתי מבטל את דבריו של המורה, כיון שיש מצבים בהם ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז שומרים על השגים גבוהים, תוך שהם מפצים בעזרת יכולות גבוהות או השקעה רבה בלמודים. נראה לי שהדבר שיש לעשות קודם כל הוא לנסות ולקבל מידע מגורמים נוספים - לברר האם התרשמותם של מורים אחרים דומה, לברר עם מדריכים בחוגים בהם הוא משתתף, לצפות עליו כאשר הוא מכין את שעורי הבית בבית או לומד למבחן. אם נראה שלא רק המורה מוצא קשיים, השלב הבא הוא להתייעץ עם רופא הילדים. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים