ראספדיל(מקווה שלא טועה בשם)

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

20/08/2013 | 10:35 | מאת: ilanit

שלום רב, בני קיבל את התרופה במינון 0.5 מ"ג. לא ממש הבנתי איך יש ליטול אותה? למהול במים/משקה? או ישרות לפה (אין בעיית בליעה) הוא עם הפרעות קשה ומטופל ברטלין LA30. בתודה מראש וישר כח על הכתיבה שלך.

22/08/2013 | 22:26 | מאת: חביבה

הי, ריספרדל הוא כדור פסיכיאטרי אנטי-פסיכוטי מסוכן עם תופעות לוואי מכאן ועד הודעה חדשה. תקראי את האותיות הקטנות. ריטלין הוא סם מרץ לכל דבר, לא תרופה לשום דבר. שתדעי.

אילנית שלום, צר לי על התגובה הלא חביבה של חביבה. אנסה להסביר. Risperdal היא תרופה הנתנת במספר התוויות. עיקר השמוש בה בבני נוער וילדים הוא לטפול בהפרעות התנהגות, השכיחות מאד בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. שלוב של התרופה עם Ritalin הוא נפוץ, מקובל ויעיל. התרופה אינה עוזרת לרכוז, אך מפחיתה את ההיפראקטיביות, האימפולסיביות, הסרבנות וההתנהגות המתנגדת, ובכך עוזרת מאד. את התרופה אפשר לטול ישירות לפה, או לערבבה במשקה. התרופה קיימת גם בסירופ וגם בכדור. אין הבדל בין שתי צורות התרופה. ועוד לגבי תגובתה של חביבה, Ritalin היא תרופה ולא סם. צר לי אך זה המצב. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים