נמצאת בדילמה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/08/2013 | 09:39 | מאת: אריאלה

שלום רב, בני בן ה 7 נמצא עם בעיות גבוליות של קשב וריכוז אשר בא לידי ביטוי בקושי רב בלימודים . בסוף השבוע האחרון נתתי לו בפעם הראשונה קונצרטה 18 מג , הוא התלונן מהצהריים על כאבי ראש אחכ הגיעו דפיקות לב מואצות זיעה קרה והשיא היה בערב שהוא הקיא. לדברי הפסיכיאטרית עלי לנסות לתת לו שוב את אותו הכדור ואם יחזרו שוב אותם תופעות רק אז ננסה כדור אחר. כולי נמצאת בלבטים... האם זה בסדר לנוכח תופעות הלוואי ואני לא מסכנת את בני. תודה

22/08/2013 | 22:33 | מאת: ציפורה

שלום לך, ריטלין בהחלט פוגע במערכת העיכול. אין הבדל מהותי בין סוגי הריטלין השונים, החומר הפעיל הוא אותו דבר - מתילפנידאט. זהו סם מרץ שאפילו לספורטאים אסור לקחת אותו. מקצת מתופעות הלוואי של ריטלין: ירידה קשה בערנות, בלבול. פגיעה בזיכרון וביכולת הלמידה. התנהגות רובוטית דמוית זומבי. אובדן הספונטניות ותגובה טבעית. התנהגות כפייתית, פעולות החוזרות על עצמן באובססיביות. חזרה אין סופית על אותם צלילים ועל אותן תנועות. תסמונת טורט- תנועות או צלילים בלתי פוסקים.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים