הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/07/2013 | 14:33 | מאת: ורד

בני בן השבע סובל מהפרעת קשב וריכוז. כשהוא נמצא איתי הוא עובד יפה, אבל כשהוא צריך להעתיק קטע מספר לבד, או שהוא צריך להכין שיעורים הוא פשוט חולם מסתכל על הידיים על התיקרה על הרגליים, רק לא מבצע את המשימה. המחנכת שלו בבית הספר אמרה לי שמתי שארצה לעבוד איתו פשוט לתת לו את הכדור, אני לא רוצה לתת לו בכזאת קלות את התרופה, אני מניחה על המשקל מה כנגד מה, כי מצד אחד זה לריכוז שלו מצד שני זה לא טוב לדברים אחרים, מה עלי לעשות שיעתיק קטעים מספר או שיבצע משימות מספר. אודה על תשובתך, אמא מאוד מאוד מודאגת, מה יהיה איתו בכיתה ב', רק אלוהים יודע. בתודה, ורד נ.ב. הוא ילד מאוד מאוד חכם ומאוד שנון.

ורד שלום, אבחנה של הפרעת קשב ורכוז ניתנת כאשר יש פפגיעה בתפקוד. אם הפגיעה בתפקוד משמעותית, צריך לטפל. טפול תרופתי הוא טפול יעיל. לתרופות המשמשות לטפול בהפרעת קשב ורכוז יש תופעות לואי, ממש כמו לכל תרופה אחרת בעולם, או לכל טפול כלשהו. יש לזכור שגם לאי-טפול יש משמעות. אני מציע לפנות לרופא (אני מבין שהילד כבר אובחן), ולשקול איתו את היתרונות והחסרונות של טפול תרופתי. מה יהיה בכתה ב' - כנראה שיותר קשה, מפני שדרישות הרכוז תתגברנה. ושאלת תם. מדוע מעתיקים קטעים מספרים? לשם מה זה טוב? שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים