פניקה וסיוטים לבני בן ה12 באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/11/2011 | 12:09 | מאת: סופי

בני בן ה12 מתעורר באמצע הלילה ובמשך כמה דקות שנראות כנצח הוא לא במציאות והוא נמצא בפניקה תוך שהוא צועק בקול תעזבו אותי נמאס לי מהחיים בא לי למות ועוד.. הוא סובל מהתופעות האלה מיזה כעשר שנים אך לאחרונה זה מלווה באלימות פיזית וכשמנסים להרגיע אותו הוא בועט ונותן בוקסים חזקים. לאחר כמה דקות הוא מתעורר מהסיוט מתוך בכי חזק כשהוא מותש ורוצה לישון כשהוא בפניקה הוא כ"כ צועק שהוא מעיר את כל הסביבה ומפחיד את אחיו. אנא תשובתכם בהקדם האפשרי. מאחר ואנו ממש אובדי עצות איך לעזור לילד להגמל מהסיוטים והתופעות האלה ולהקל על המצוקה שבה הוא נמצא. תודה רבה אגב הוא טוען שכשהוא בתוך הסיטואציה הוא מרגיש שהוא נלחם במשהוא שגדול עליו.

סופי שלום, ראשית, נראה לי ששאלתך נחתה בפורום הלא נכון. מה הקשר לפורום ADHD. שנית, (ואענה בקצרה מפני שלא קשור לפורום) התאור שמסרת מתאים לבעותי לילה (Night terror). אני ממליץ להתייעץ ברופא הילדים שלו נסיון רב בהפרעות אלו, ובמידת הצורך לשקול לפנות לבדיקה במעבדת שינה, ולבדיקת פסיכיאטר ילדים. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים