בן שנתיים וחצי היפרקטיבי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

28/06/2013 | 22:41 | מאת: רינה

שלום בני בן השנתיים וחצי תמיד היה ילד אנרגטי שרץ ממקום למקום ולא יושב על הכיסא יותר מ2 -3 דקות ולכן קשה ללמד אותו פאזלים , השחלה ודברים שדורשים ריכוז . הגננת טוענת כי הוא לא מתקרב לילדים בגן ולא משתתף בפעיליות אבל הוא נכנס לגן לפני שבועיים בפעם הראשונה . עד עכשיו גדל עם אמא וסביבת מבוגרים בלבד . הוא אוהב נדנדות ומגלשות ולהתרוצץ בגינה . אוהב לצייר ולשחק במכוניות שלו על הרצפה , משחק מחבואים ותופסת איתנו . הוא ילד חייכן ובעל מזג רגוע , לא עצבני וצורח . אוהב לחבק ולתת נשיקה . הרופאת ילדים טוענת כי הוא היפרקטיבי וצריך ריטלין כי הוא בכה והיה היסטרי בזמן הבדיקה . מה דעתך ? היא לא הגזימה באבחנתה ?

רינה שלום, יתכן ובנך הוא היפראקטיבי ויתכן שלא. בהגדרה, לא ניתן לאבחן הפרעת קשב ורכוז עם/בלי היפראקטיביות לפני גיל שלוש שנים. כיון שהילד נכנס לגן לפני שבועיים, לא הייתי מסיק מסקנות נמהרות. צריך סבלנות, ויש לבחון את השתלבותו של הילד לאורך זמן. דרך אגב, מי אמר שילד בן שנתיים וחצי אמור להשחיל חרוזים או להרכיב פאזלים. מה רע בציור, משחק במכוניות, ומשחקים בחצר. תנו לו להיות ילד. בגיל 30 לא יוכל לעשות זאת. אם בהמשך הגננת תדווח על קשיים משמעותיים, יש לשקול אבחון. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים