סירוב לקחת ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

27/06/2013 | 14:19 | מאת: ל

בני בן ה13 לוקח ריטלין פעמיים ביום וכן רספרידל. אחותו בת ה17 החליטה להתערב ואמרה שזה מסוכן לקחת ריטלין שזה יפגע לו בכבד.אחרי המשפט הזה מלחמה לקחת ריטלין. איך אסביר לשניהם שזה לא מזיק?

ל' שלום. ראשית אני מציע לשוחח עם הילד, באופן רגוע, ולנסות להבין ממנו מדוע הוא מסרב. לנסות ולהבין כיצד הוא מבין את המשפט "פוגע לך בכבד". פעמים רבות, כשאנו מבינים מהו החשש, קל יותר לעזור לנער להתגבר עליו. שנית, אפשר לקבוע פגישה עם הרופא המטפל, ולבקש ממנו לשוחח עם הילד על הנושא. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים