חיפה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/06/2013 | 10:12 | מאת: בני

יש לי ילד בן 8 הילד עבר אבחון שהיה בן 3 עי פסיכולוגית קלינית הילד אובחן עם בעיה של AdHD . בגיל 5 החל לקבל טיפול תרופתי ! טיפות ניופטל , ריטלין , קונצרטה , ריטלין 30! הומלץ לנו לשים אותו בגן טיפולי עקב מצבו ! יש לילד יכולות חוכמה ! קליטת ספות זרות ! למרות שפת האם שלו ערבית ! מדבר עברית שוטפת עקב חשיפתו לשפה מתוכניות בטליויזיה ! ויש לו אוצר מילים עצום ! שהיה קטן היה עיקוב בדיבור ( יש לציין שהילד נולד פג במשקל קילו ושבע מאות גרם ) וטופל בחמצן בעת לידתו , מהלך האישפוז בבגיה היה תקין ושוחרר לאחר שבועיים . יש לציין שאבחונים שעשו לו בבית ספר הראו שליד יש פוטינציאל גבוה ! הומלץ לשלב אותו בכיתה מקדמת ! עקב שקשה לו להסתדר עם כיתה גדולה ! עם כל זה בכל המסגרות שהילד היה בהם אם זה בגן טיפולי או בבית ספר ! לציין שהוא מסיים כיתה א לא הצליחו להגיע לילד עם התרופה ! עד עכשיו לא הצליחו ללמד אותו לקרוא ולכתוב !! עם כל היכולות שיש לו !! אנחנו אבודי עצות לא יודעים מה לעשות !! לציין שיש לנו תנוקת קטנה עם כל זאת אנחנו משתדלים לתת לו את כל תשומת הלב !! לציין אם לא הזכרתי גם שהילד עם בעיה של הפראכטיביות ! מבקש עצתך ! כל הבית מסתובב סביב הילד ! גוזל מאיתנו המון המון אנרגיות !! אני מבקש ממך לתת לי כיוון או המלצה או איזה תחום שיעסיק אותו שיוכל לממש את הפוטינציאל שיש לו !!

בני שלום, תארת מצב מורכב, אך ללא שאלה ברורה. נראה לי שהמצב מורכב מכדי לתת תשובה בפורום. האם תוכל לנסות ולמקד את השאלה? יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים