תופעות לואי- ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

23/06/2013 | 12:02 | מאת: לנה

שלום! בני בן 6 לןקח פעם ביום כדור של ריטלין 10 מ"ג. כאשר התרופה מתחילה להשפיע (בערך 40-50 דקות אחרי הנטילה)הוא מרגיש גל חום חזק שנמשך בערך 5-10 דקות (ככה נראה לי). אני מבינה כמובן שזוהי תופעת לוואי, אבל האם זה סביר? כלומר לא נורא ואפשר להמשיך עם זה? האם כל תופעת לוואי דורשת שינוי מינון / תרופה? לקראת בית הספר הומלץ לנו לעבור לריטלין LA 20 -חצי מנה. תודה

לנה שלום, גלי חום אינה תופעת לואי מקובלת של Ritalin. מדובר גם בתחושה סובייקטיבית שקשה מאד למדוד אותה. סביר או לא, אם זה מה שהילד חש אז זה מה שיש. האם לשנות מנון/תרופה? השאלות הן כמה התרופה עוזרת לילד, וכמה תופעת לואי זו מפריעה לילד. אם התרופה עוזרת לילד מאד, ותופעל הלואי היא שולית, אין סיבה להחליף את התרופה. לעתים, מעבר לטפול ב-Ritalin שמשפיע יותר שעות ("ארוך"), מפחית את תופעות הלואי. במקרה כזה יש להוועץ ברופא המטפל. בכל מקרה, מבחינת המנון, Ritalin-LA 20mg דומה ל-Ritalin 10mg, ואין צורך ב-"חצי מנה". יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים