ילד עם בעיות קשב ואימפולסיבי יכול לשבת 10 שעות מול

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

17/06/2013 | 22:12 | מאת: מ

היום הייתי עם בני בן ה13 שסובל מבעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות קשה אצל ניורולוג ולהפתעתי הוא אמר שמבחינתו אין שום סיבה שהילד לא ישב מול המסך המון שעות. האם באמת צפייה במסך לא משפיעה על בעיית הקשב?ומה עם ההתמכרות שהוא לא רוצה לעשות שום-דבר חוץ מזה. כל הרופאים האחרים אמרו שצריך להגביל אותו בזמן מסך. בעלי שמע זאת וחגג והוא אמר שלפחות 5-6 שעות ביום ואיים עליי שאני חייבת לילד שעות מסך רבות. איך אפשר לשכנע אותו שזה לא נכון ובריא?

מ שלום, יש המלצה כללית להגביל "זמן מסכים" (מחשב, טלויזיה, Xbox, Wii, PlayStation, סמארטפון, טבלט וכו') אצל ילדים, ללא קשר להפרעת קשב ורכוז. הסיבה היא שחשיפה מוגזמת, של שעות ארוכות, פוגעת בתפקודים אחרים - חברתיים, למודיים, משפחתיים, פעילות פנאי וכו'. ילדים עם הפרעת קשב ורכוז (וגם מבוגרים) נתונים בסכון גבוה יותר להתמכרויות בכלל, וגם למסכים באשר הם. מדבריך נשמע שתפקודיו השונים של הילד נפגעים, ולכן בהחלט מומלץ להגבית את זמן המסך, וישסלח לי הנוירולוג שאיני מסכים עם דעתו. בכל מקרה, נראה לי שהבעיה הראשונה היא חוסר ההסכמה עם בעלך, ולכן מומלץ לפני הכל לפנות להדרכת הורים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים