ילד שעולה לכיתה א

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/06/2013 | 08:14 | מאת: מייסא

יש לי בן שעוד חודשיים יהיה בן 6 שנים בגן חובה, בשבוע שעבר שאלתי את הגננת אם יש צורך לשים לב לדברים מסוימים לפני שעולה לכיתה א, התשובה שלה הפחידה אותי היא אמרה שהוא ילד פקח ועם יכולות אדירות, אבל יש דבר שמדאיג אותה שבכיתה תמיד יש לו מה להגיד שהמורה מדברת על משהו מסוים הוא תמיד יש לו מה להגיד ובנוסף שהוא נמצא בקבוצה קטנה הוא עובד ואין בעיות אבל בקבוצה גדולה הוא מוסח ושוכח ההוראות ויש צורך להזכיר לו לכן היא טוענת שבכיתה א אולי יצטרך למישהיא שתשב לידו בכיתה שכל הזמן תגיד לו תשים לב למורה . יש להזכיר שהגננת התלוננה בתחילת השנה על כך שהוא מפריע לעיתים בכיתה ואני לקחתי אותו לנורוילוג ילדים שאחרי בדיקה הוא אמר שלילד אין כלום יש רק לתת לו זמן . ומאז הגננת לא התלוננה שוב פעם רק השבוע ואחרי ששאלתי אותה . האם מה שאמרה מדאיג? מה אני צריכה לעשות? ולאן לפנות? אני לא רוצה לחכות לכיתה א ואח"כ לשמןע תלונות .

מייסא שלום, אני דוקא הייתי ממתין לכתה א'. הילד נבדק ע"י נוירולוג ששלל הפרעה כלשהי. אני מציע להמתין, ולהוועץ במורה וביועצת במהלך שנת הלמודים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים