הפרעת קשב אצל ילד בן שלוש ותשע חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/06/2013 | 21:15 | מאת: רחלי

שלום בני בן השלוש ( באוגוסט יהיה בן ארבע) נמצא בגן רגיל , למרות שהגננת מוסרת שהוא מקשיב יפה ולא מפריע במפגשים כשהוא מגיע הביתה הוא לא יודע לספר לי דבר ממה שלמד או שיחק או יצר כמו כן כאשר אני יושבת איתו ולומדת אותיות / מספרים הוא לא מרוכז מאד מאד מוסח נוטה לומר  לא יודע גם כשברור לי שהוא יודע היה באבחון אצל נורולוג רופא התפתחותי ובדוח שהוגש לי נכתב ילד עם נטייה למוסחות טווח קשב וריכוז קצרים וקושי להתמיד במטלה אחת לאורך זמן אך ניתן לרכז אותו בעזרת תיווך והכוונה האם מדובר בבעית קשב וריכוז לתווך ארוך או שזה גם יכול להיות משהו חולף ?

רחלי שלום, זכרי שבנך הוא בן שלוש שנים ותשעה חודשים. קשה מאד לאבחן הפרעת קשב ורכוז בגיל זה. אני ממליץ להתייעץ עם הגננת ולשאול אותה אם היא רואה בעיה כלשהי, ובעיקר אני ממליץ להפסיק ללמד אותו מספרים ואותיות וכיוצא באלו. הוא ילד קטן! תני לו לשחק בקוביות, בבוץ, במכוניות ובבובות בגיל זה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים