האם להחליף טיפול בנוילופטיל לטיפול בריספונד?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/05/2013 | 22:00 | מאת: שירה

שלום. בני בן ה-4 מאוד היפר ותזזיתי ונוטה להפריע בגן. לפני כשנה, לאחר אבחון פרטי התחיל לשתות 3 טיפות נוילפטיל (1 בבקר ו-2 בערב כי גורם לו לנמנום במשך היום) והיה שיפור משמעותי. כיום חלה רגרסיה בהתנהגותו והרופאה המליצה לנסות במקום את הריספונד. הריספונד נראית לי תרופה יותר "כבדה" ואני חוששת להשתמש בה. מצד שני הגדלת מינון של נוילפטיל גורם לבני לעייפות וחוסר תאבון. אשמח לשמוע את עצתך בנושא.

שירה שלום, ראשית, Rispond אינה תרופה "כבדה" יותר מ-Neuleptil, אלא דוקה תרופה חדשה יותר עם פחות תופעות לואי. שתי התרופות גורמות לעייפות, ובד"כ שתי התרופות גורמות להגברת תאבון. שנית, לא ברורה לי מהי האבחנה שניתנה לילד. אם האבחנה היא הפרעת קשב ורכוז עם היפראקטיביות, מדוע לא לטפל ב-Ritalin או Conceta? יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

28/05/2013 | 22:50 | מאת: שירה

תודה ד"ר ברנע על תשובתך. הילד מאובחן כבעל בעיות קשב וריכוז אך מאחר ורק בן 4 אי אפשר לדעת במפורש. כמו-כן, מפאת גילו לא ניתן להתחיל בטיפול אחר מעבר למשהו קצת מרגיע. בימים האחרונים העלתי את סך טיפות הנוילופטיל ל-5 והילד ממש "מסטול". מבינה מתשובתך שגם הריספונד גורם לעייפות. האם כדאי לנסות להחליף תרופה או להמשיך כך?!

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים