ריטלין ושלשולים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/05/2013 | 10:53 | מאת: גלי

שלום אני בת 27 ובכל יום כאשר אני לוקחת ריטלין( 10 מג) מתחילים לי מייד שלשולים. הבנתי שריטלין מכיל לקטוז . האם זה יכול להצביע על רגישות לקטוז ? אני צורכת מוצרי חלב באופן יומיומי ואין לי את אותי התופעות לוואי כמו שהן מתבטאות כאשר אני נוטלת את הכדור. אשמח לתשובה.. תודה.

גלי שלום, כפי שראית, מדובר בפורום להפרעות קשב ורכוז בילדים ונוער. גיל 27 אינו נכלל בהגדרת נוער, ולכן אענה בקצרה. בחלק מתכשירי ה-Ritalin אכן יש לקטוז (שהוא סוכר החלב), אך בכמות מזערית. בכל מוצר חלב יש הרבה יותר לקטוז, ולכן לא נראה שהלקטוז הוא האשם בשלשולים. סביר יותר שאת רגישה, או אלרגית, לאחד החומרים הלא פעילים שבכדור, או לתרופה עצמה - Methylphenidate שמה. אני מציע להתיעץ עם רופא המשפחה שלך, או עם הרופא שרשם לך את ה-Ritlain. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים