ריטלין בהריון

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/04/2013 | 10:19 | מאת: אביגיל

שלום, אני לפני מבחני מועצה ואני לוקחת ריטלין כ9 שנים, ומאובחנות כבעלת הפרעת קשב וריכוז גבוה מאוד, אני לא מסוגלת ללמוד ללא ריטלין יותר מ-5 דק האם ריטלין בהריון מסוכן לעובר? במידה והחלטתי שכן לקחת, האם כדאי לצמצם את המינון? אני לוקחת LA40 מג. האם יש תחליפים לרטלין? דייאטונה? המדבקה? רטלקס? אודה על העזרה!!

אביגיל שלום, יש מידע מועט לגבי טפול ב-Ritalin בהריון, ואין מחקר מסודר בנושא. מהמקרים המתועדים בספרות הרפואית עולה כי אין עליה בשעור המומים בילדים שאמותיהם נטלו Ritalin בזמן ההריון. כיון שבטיות התרופה בהריון לא נבדקה, ההמלצה הרפואית היא לא לטול את התרופה במהלך ההריון וההנקה. הדברים נכונים גם עבור תרופות אחרות להפרעת קשב ורכוז- Concerta, Daytrana, Adderall, Vyvanse, Focalin, Strattera. מומלץ לדחות את ההריון עד לאחר בחינות המועצה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים