גרים בחול

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/04/2013 | 01:11 | מאת: רות

שלום לי יש ילד בן 5.5 . אנחנו עברנו לגור בניו יורק לפני שנתיים ... הוא היה מאוד קשור לאמא שלי והמעבר היה לנו לא קל . הוא יליד דצמבר אז הוא הכי קטן בגן חובה וכמו שאתה בטח יודע הרמת לימודים מאוד גבוהה והדרישות מילדים בגן חובה מאוד גבוהות (לדעת לקרוא לכתוב וכו והוא רק בן 5.5 . מה גם שהילדים פה באים ממנטליות אחרת מאוד ממושמעים מאוד מנומסים . לפני חודש המורה צילצלה אלי ואמרה שקשה לו לשבת ולוקח לו הרבה זמן לעשות שעורים בכיתה שהוא מתפזר ובעיקר רוצה לשחק מאשר ללמוד היא אומרת שלדעתה הוא מאוד לא בוגר והמוח שלו מגיב יותר לאט כי הוא קטן בגיל היא רוצה להשאיר אותו עוד שנה בגן . אני ביקשתי אבחון כי הרגשתי שמשהו עובר עליו הוא מאוד התגעגע למשפחה בארץ היתה אצלנו יועצת פסיכודידקטית שאמרה שכנראה שיש לו add ועדיין לא קיבלתי תוצאות של מומחה נרולוג יש לנו בעוד שבועיים פגישה אני מכירה את בני אני חושבת שהוא באמת ילדותי קצת כמו המורה ואין לו ב

רות שלום, התסמינים שאת מתארת עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז, אך עשויים גם להגרם מהעדר בגרות וחוסר בשלות. יתכן והוא סובל משני המצבים גם יחד. כיון שעוד שבועיים תקבלי תשובות מהנוירולוג, אין טעם לחשוב על כל הצרות שעלולות לגרום קשיים כאלו. חכי לתוצאות, שבהחלט יכולות להפחית את אי-הודאות ולכוון אותך. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים