מינון ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/11/2011 | 16:10 | מאת: אמא מודאגת

הבוקר התחלנו לתת ריטלין LA20, לבני בן ה-6 וחצי, שוקל 20 ק"ג. לאחר 6 שעות אני חייבת לציין-כאילו לא לקח כלום.שום שינוי בקשב וריכוז (עשינו שיעורי בית), שום השפעה על התיאבון, הכל כתמול שלשום,פעיל ועצבני כהרגלו.(מאובחן על ידי פסיכיאטר עם ADHD). האם לוקח כמה ימים לראות השפעה?חשבנו שמיד נראה. היתכן שזה מינון נמוך? תודה

לאמא המודאגת שלום, Ritalin אמור להתחיל להשפיע ביום בו הוא נלקח. למרות זאת, לילד, כמו לכולנו, יש ימים טובים יותר או פחות. לכן, אם אין תופעות לואי משמעותיות, מומלץ להמתין לפחות כמה ימים מהתחלת הטפול התרופתי. כמו כן, כדי להעריך את השפעת הטפול (או חוסר השפעתו), צריך גם לקבל מידע מהמורה ולשאול את הילד עצמו. עם מידע זה, כולל המידע מכם ההורים, יש לחזור לרופא המטפל, ולהתייעץ עמו. בקצור, בשלב זה, אני ממליץ להמשיך בטפול לפחות למשך מספר ימים נוספים. שתהיי מודאגת פחות, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים