ri

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

10/03/2013 | 20:47 | מאת: .

שלום רב, משקלי 70 אחרי ניסיונות עם רטלין רגיל כולל sr ן- la ,הרופא התחיל לתת לי קונצרטה , כמובן ממינון נמוך, הקונצרטה כן עוזרת אבל לא מספיק ,לכן הרופא אמר לי לקחת מינון של 54 כפול 2 במנה , אני מאוד חושש ,מה שגם המינון עובר את מה שקבע משרד הבריאות , 1חשוב לי דעתך ,מה הסיבה לתת לי את המינון 54 כפול 2 , במקום פשוט לתת לי סוג אחר של תרופה ,במינון אחר ונמוך , 2 האם מינון זה שכיח אצלך, ובאיזה תנאים הרופא מחליט להחליף סוג תרופה. 3 האם זה נכון ,שאין וודאות שסוג אחר של תרופה תעזור ,כך שאם יש סוג תרופה שעוזרת , להמשיך איתה ולשחק עם המינון ?? 4 אם מעבר למינון - 90 מג, הרופא צריך למלות טופס מיוחד, או רק לציין במרשם הרגיל. תודה

נקודה שלום, אנסה להשיב על שאלותיך: 1. אני מניח שהרופא רשם מנון גבוה, כיון שמנון נמוך יותר לא הועיל מספיק. כדי לקבל את התשובה המלאה, לא יהיה מנוס מלשאול את הרופא שרשם את המרשם. 2. סוג התרופה, עליו ממליץ הרופא, תלוי בגורמים רבים - אורך ההשפעה הנדרשת, תופעות הלואי, המצב הרפואי הכללי וכו'. 3. לא ממש הבנתי את השאלה. 4. במידה הורופא רושם מרשם של תרופה במנון שהוא מעבר למנון המקסימלי המאושר ע"י משרד הבריאות, עליו למלא טופס העונה לשם הסקסי 29-ג', שאותו יש להעביר דרך בית המרקחת למשרד הבריאות, לצורך אשור מנון חריג. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים