איך להסביר לילדה שהריטלין זה לטובתה?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

10/03/2013 | 11:15 | מאת: שירי

שלום. יש לי ילדה בת 8 עם הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיבית. כרגע בכיתה ב' לוקחת ריטלין 20 מ"ג עפ"י החלטת נירולוג ושאלון של המורה בבית הספר כבר מתחילת כתה א'. היא לוקחת את הכמוסה עם הכדוריות. אני שמה בכפית עם מעדן וככה היא לוקחת. הכדוריות האלה מרות מאוד מאוד וכל פעם שהיא לוקחת היא ממש מתייסרת ולפעמים בוכה. היא לא מצליחה בשום אופן לבלוע לא את הכמוסה שלמה ולא את הכדור הרגיל. לפעמים היא פשוט שואלת אותי למה היא בכלל צריכה את הכדור הזה ומאוד קשה לי להסביר לה. היא כאילו מרגישה שמשהו אצלה לא בסדר ואני לא רוצה לפגוע בדימוי העצמי שלה.ניסיתי להסביר לה שזה עוזר לה להתרכז בלימודים. לא נראה לי שהיא מודעת כל כך למצב שלה. באיזו דרך אני יכולה להסביר לה על חשיבות לקיחת הכדור מבלי לפגוע בה ומבלי לתת לה תחושה שהיא לא בסדר.

שירי שלום, אני מבין שבתך מטופלת ב-Ritalin-LA (הקפסולה עם הכדוריות). כמו כל הסבר לילד, ההסבר צריך להיות ברמה המתאימה לגיל, אך עם זאת אמיתי. יש להסביר לילד שהתרופה עוזרת לו להצליח בלמודים ובחברה, ומונעת קשיים שונים. אפשר להזכיר לילד את קשייו לפני התחלת נטילת התרופה. לגבי המרירות, ראשית אני ממליץ לך לטעום, ולראות האם כצעקתה (רמז: הכדוריות לא "מרות מאד מאד"). שנית, אפשר לתת את התרופה (הכדוריות) גם במזון מתוק יותר, כמו דבש, סילאן, שוקולד למריחה וכו'. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים