הפרעות קשב + אפלפסיה רולנדית שפירה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

07/03/2013 | 11:56 | מאת: אלום

שלום הבן שלי בן 5 וחצי, נמצא בגן שפתי. ומאובחן כמעוקב התפתחות. לדעתי הוא סובל מהפרעות קשב וריכוז, יש לו עליות וירידות בתפקוד. לאחרונה משפתחתנו התרחבה. בתקופה האחרונה הוא התחיל לשחק עם הידיים שלו בצורה חריפה, הוא יכול לשבת דקות ארוכות ולהוזיז את הידים מול העיניים. התופעה דומה היתה קיימת בצורה חריפה עד לפני שנה עם דגלים שהוא היה משחק איתם, ולשמחתנו זה חלף. תוצאות בדיקת ה - E.E.G שבצענו לפני כחודש, יצא שיש התאמה לאפליפסיה שפירה של גיל הילדות. האם לדעתך יש קשר בן היכולות של הילד לאפלפסיה (לא סובל מהתקפים) ליכולת הקוגנטיבית. ב. האם יש טיפול ? ג. האם התופעה של המשחק עם הידיים יכולה לנבוע מהשינוי המשפחתי. תודה מראש אלון

אלון שלום, ראשית, מומלץ שבנך יהיה במעקב של נוירולוג ילדים ונוער, שיכול גם לאבחן (או לשלול) קיומה של הפרעת קשב ורכוז. אם אכן קיימת הפרעת קשב ורכוז, צריך לטפל בה, והטפול צריך להעשות בהנחיית הנוירולוג. הפרעת קשב ורכוז שכיחה יותר בקרב ילדים הלוקים באפילפסיה רולנדית בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. לגבי יכולת קוגניטיבית. ראשית, דעתי האישית היא חסרת כל חשיבות. בספרות הרפואית כתוב בד"כ שבבגרותם ילדים שסבלו מאפילפסיה רולנדית הם מבוגרים נורמליים בכל התחומים. עם זאת, יש מספר מחקרים המצביעים על קשיים קוגניטיביים והתנהגותיים המשפיעים בזמן המחלה, אך יכולים להמשיך גם לאחר שהמחלה חולפת. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים