טיפול טבעי - יש כזה?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/03/2013 | 12:48 | מאת: דוד

שלום רב. האם יש תחליף לריטלין (למבוגר) שהוכח מבחינה מחקרית? שמעתי על זום, ריכוזית וריטלקס. אבל לא ברור לי אם יש כאן משהו רציני או פרסומת שמבטיחה ה-כל... תודה רבה!

דוד שלום, אפשר להשיב תשובה ארוכה ומפורטת, אך בפועל, השורה התחתונה היא לא. לא קיימות תרופות "טבעיות" או טפולים "טבעיים" שהוכח במחקרים טובים וחוזרים, שהם יעילים להפרעות קשב ורכוז. ל-Zoom יש מחקר אחד, קטן וקצר, המראה יעילות חלקית. לריכוזית, גם כן מחקר אחד. לריטלקס למיטב ידיעתי אין שום מחקר. ועוד דבר, טפול שבו מבטיחים לך הכל - 100% הצלחה, העדר תופעות לואי וכו' - כנראה שמדובר בפרסום שקרי. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים