ייעוץ

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/11/2011 | 14:01 | מאת: יעל

לנכדי בן 8 לאחרונה יש שינויי התנהגות חמורים בפרט בבית הספר ומעט בבית, מסרב ללמוד, מפריע בשעות השיעור, יוצא מהכיתה כשמתחשק לו, מציק לילדים ועוד כל מיני תופעות חריגות, הופנינו לפסיכיאטרית של הקופה והיא קבעה לאחר כ-4 מפגשים כי הילד זקוק לתרופה פסיכוטית בשם ריספונד 1. אנו מאוד חוששים ואובדי עצות לגבי סוג התרופה, השלכותיה על כל המשתמע מכך, ביקשנו איבחון והרופאה טענה שלא כדאי לבצע בתקופה זו היות והממצאים יהיו חמורים ביותר. אבקש את חוות דעתך בנושא

יעל שלום, את מתארת שנוי שחל בהתנהגות הילד לאחרונה. הילד נבדק ע"י פסיכיאטרית, ואת מציינת את הטפול התרופתי עליו הומלץ, אך לא ברור לי מהי האבחנה שניתנה. שנוי חד בד"כ אינו מתאים להפרעת קשב ורכוז. התרופה Rispond (המופיעה גם בשמות Risperdal ו-Risperidex) הינה תרופה אנטי-פסיכוטית (ולא פסיכוטית כפי שכתבת). משמעות המונח "תרופה אנטי-פסיכוטית" הוא תרופה הבאה לטפל במצבים של פגיעה בבוחן המציאות. לא אכנס כאן לנונחים פסיכיאטריים או להסטוריה של התרופה, ואומר רק שהתרופה רשומה במשרד הבריאות בהתויה של טפול בהפרעות התנהגות. רוב רובם של הילדים המקבלים תרופה זו, מקבלים אותה לטפול בהפרעות התנהגות. לתרופה יש תופעות לואי, כמו לכל תרופה או טפול בעולם. אין לתרופה "השלכות" אחרות. לא ברור לי איזה אבחון ביקשתם, ומדוע הרופאה סבורה שלא כדאי לבצעו. כמו תמיד, במקרה של חשש מתרופה שניתנה, או אי-הבנה מלאה של המצב, אני ממליץ לחזור לפסיכיאטרית, ולבקש שתסביר שוב את האבחנה, מדוע היא ממליצה על טפול ב-Rispond, ומהן השפעותיה החיוביות של התרופה ותופעות הלואי שלה. אם אינכם שקטים גם לאחר תשובותיה של הפסיכיאטרית, ניתן לפנות לפסיכיאטר אחר ולקבל חות דעת נוספת. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים