כאבי אוזניים משימוש בריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/01/2013 | 13:20 | מאת: אדם

מה הפתרון כאשר לאחר לקיחת ריטלין ישנם כאבי אוזניים חזקים כולל הפרשות מוגברות מהאזניים ניסינו להוריד את המינון אך עדיין חוזרים כאבי האוזניים כאשר מפסיקים את השימוש הכאב נעלם תודה

אדם שלום, איני מכיר קשר בין שמוש ב-Ritalin לבין כאבי אזניים או הפרשות מהאזניים. לא מצאתי לכך כל עדות בספרות הרפואית. מצד אחד העובדה שאיני יודע על קשר כזה, והעדר דווחים על כך בספרות הרפואית, אינו שולל קיום של קשר כזה. בנוסף, התאור שלך שטפול ב-ritlain גורם להופעת כאבי אזניים והפסקת הטפול גורם להעלמות הכאבים, כן מכוון לקשר כזה. מאידך, העדר דווחים על כך בספרות הרפואית, מעידים שגם אם קיים קשר כלשהו, הוא נדיר ביותר. זאת ועוד, אני יכול לחשוב על מנגנון בו Ritalin גורם לכאב אוזניים - כאב מועבר באמצעות העצבים, ו-Ritalin משפיע על עצבים. לעומת זאת, איני מצליח לחשוב על מנגנון כלשהו בו Ritalin יכול לגרום להפרשות מוגברות מהאוזניים (בהנחה שהילד בולע את ה-Ritalin ולא מכניס אותו לאוזנו). להערכתי, אין קשר. אני ממליץ להוועץ שוב ברופא ילדים וברופא אף-אוזן-גרון. שבוע טוב וללא כאבים, ד"ר ברנע ארז.

24/05/2013 | 20:58 | מאת: מבוגר

יש קשר בהחלט. נטלתי באופן חד פעמי ריטלין וכשעתיים לאחר מכן התחלתי לסבול מכאב חזק מאוד באוזני הימנית.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים