ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

11/11/2011 | 21:41 | מאת: דפנה

ביתי בת ה9 מקבלת מזה חודש ריטלין LA30 .הילדה שוקלת 27 ק"ג וגובהה 1.28מ, כלומר ממש לא ענקית. כששאלתי למה המינון הוא כזה שמתאים לילד בעל גוף לא נענתי בתשובה ענינית. יש לציין שהריטלין עוזר לה לקשב וריכוז.הילדה מתנהגת מאד יפה בבית הספר גם ללא ריטלין שקטה ואהודה על חבריה. התופעה הקשה כתוצאה מלקיחת התרופה זה אי אכילה לאורך כל היום כלומר מסוגלת בשעות הערב בלבד לאכול. בנוסף הילדה עצבנית ןהתנהגותה שונה מהרגיל. תחושת הבטן שלי כאמא היא שהמינון גבוה מידי ושתוכל להיות מרוכזת וקשובה גם במינון נמוך יותר. אציין שבשנה שעברה קבלה ריטלין 10 ובמשך כ-4 שעות ההשפעה היתה חיובית. מודה מאד וסליחה על ההודעה הריקה שברחה לי קודם.

דפנה שלום, ראשית, צר לי לשמוע שלא קיבלת תשובה עניינית לשאלתך (שהיא בהחלט עניינית - ובאופן כללי, אין שאלה לא טובה, וכל שאלה דורשת תשובה עניינית). לגבי המנון - המשקל הנו מדד גס להערכת מנון ה-Ritalin הנדרש. אזון המנון במהלך הטפול אמור להתבסס על ההפחתה בתסמיני הפרעת הקשב והרכוז מחד, ותופעות הלואי מאידך. מובן שצריך להגיע למצב בו התועלת של התרופה עולה על חסרונותיה (תופעות הלואי). ילד המטופל ב-Ritalin, צריך להיות במעקב גדילה (גובה, משקל), כדי לודא שצמיחתו אינה נפגעת. איני יודע אם בתך תמיד היתה נמוכה ורזה בהשואה לבנות גילה, או שהדבר קיים רק מאז שהחלה טפול ב-Ritalin. בכל מקרה יש לודא שהיא אוכלת מספיק, ב-24 שעות. אפשר להוועץ גם בדיאטנית. באופן מעשי, אני מציע לחזור לרופא המטפל, ולשקול אפשרויות טפוליות שונות (הפחתת מנון, מעבר לסוג Ritalin אחר, מעבר לטפול בתרופה אחרת). אם את עדיין חשה שאינך מקבלת תשובות ענייניות, אין לי מנוס מלהציע לך לפנות לרופא נוסף בתחום. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

15/11/2011 | 20:08 | מאת: דפנה

תודה רבה על תגובתך . נראה לי שאאלץ לחפש רופא אחר . ובכל זאת האם יש לדעתך המקצועית איזה שהוא פגם במתן ריטלין 10 מ"ג לאחר שהשפעתו של הכדור הראשון פגה? ושוב תודה.

21/11/2011 | 12:54 | מאת: קרן

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים