האם מישהו מכיר את האבחונים של מכב"י?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/11/2012 | 09:11 | מאת: shira

שלום רב, הבן הצעיר שלי מסתמן כבעל הפרעת קשב וריכוז כמו אחותו הגדולה. בעבר אבחנתי אצל רופא פרטי, היום עקב מצב כלכלי מעדיפה לעבור דרך מכבי, מאידך לא רוצה "לפספס" את הילד. האם מישהו בפורום או ד"ר ברנע מכירים את התהליך שלהם ויכול להמליץ או להיפך? קבעו לי תור בסניף צפון לד"ר קטיה גולדברג, האם מישהו מכיר? תודה רבה, שירה

שירה שלום, בקופ"ח מכבי, כמו בכל קופת חולים אחרת, אפשר לעבור אבחון של הפרעת קשב ורכוז ולקבל טפול. כמו בכל מקום אחר בארץ, האבחון נעשה ע"י פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופק ילדים שעבר הכשרה מתאימה ("רופא קשב"). במחוז השרון יש למכבי מרפאה לאבחון וטפול בהפרעות קשב ורכוז, ואפשר לפנות גם לשם. אני ממליץ להתחיל דרך רופא הילדים. אם בנך כבר אובחן, אין צורך באבחון נוסף, אלא בהמשך טפול ומעקב, וגם זה נעשה אצל פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופק ילדים שעבר הכשרה מתאימה ("רופא קשב"). דרך אגב, למיטב ידיעתי, 'מכבי' הינה שם ולא ראשי-תיבות. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים