ההבדל בין קונצרטה לבין ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/10/2011 | 16:26 | מאת: נעמה

שלום ד"ר ברנע , רציתי לדעת מה ההבדל בין ריטלין לבין קונצרטה ? תודה

נעמה שלום, ריטלין (Ritalin) וקונצרטה (Concerta) מכילות שתיהן את אותו החומר הפעיל, הנקרא מתילפנידט (methylphenidate), וההבדל הוא במנגנון השחרור של התרופה מהכדור/קפסולה. החומר כשלעצמו פעיל כארבע שעות. כדי להאריכו, יש צורך בשחרור מושהה. קיימות בארץ שלוש צורות של החומר באופן מושהה - Ritalin-SR, Ritalin-LA ו-Concerta. לכל אחת מהתרופות מנגנון שחרור מושהה אחר, ובעקבות זאת כל אחת פעילה זמן אחר. השמות Ritalin ו-Concerta הינם שמות שמות מסחריים של התרופות. ה-Ritalin לסוגיו וה-Concerta מיוצרות ע"י שתי חברות שונות. הבדלים נוספים הנם בעוצמת תופעות הלואי של התרופות, וכן במחירם בארץ. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים