קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/11/2011 | 18:33 | מאת: סיגלית

בני בן השבע סובל מקשב וריכוז.לאחרונה החל לאונן בכיתה באופן כפייתי שמפריע לו בתפקוד התקין.כל התרופות שלקח(ריטלין וקונסרטה לא התאימו לו)כרגע ללא טיפול.מה עושים??

סיגלית שלום, אוננות כפייתית ( והתנהגות כפייתית אחרת) אינה חלק מהפרעת קשב ורכוז. מומלץ לפנות לבדיקה של פסיכיאטר ילדים. הטפול המומלצים להתנהגות כפייתית הם טפול פסיכולוגי מסוג קוגניטיבי התנהגותי (CBT), טפול תרופתי או שלוב של השניים. לגבי הפרעת הקשב והרכוז. אם טפול ב-Ritalin/Concerta נכשל, אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר/נוירולוג/רופא קשב המטפל, ולנסות ולמצוא תרופה אחרת שתקל את תסמיני הפרעת הקשב והרכוז. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים