תזונה בזמן מתן רטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/09/2012 | 11:45 | מאת: מיה

בהמשך לשאלה הקודמת. האם לא נגרם נזק לגוף שנמצא בצום 10 שעות ואח"כ מקבל כמויות מוגדלות של מזון?ומה לגבי חילוף חומרים? האם יש דרך לווסת זאת באמצעות תוספי ויטמינים במהלך היום?

מיה שלום, שאלה טובה. גוף האדם מסוגל לעמוד בצום של עשר שעות וגם הרבה יותר. ילדים (וגם מבוגרים) שונים מגיבים בצורות שונות. חלקם חייבים לאכול מיד לאחר שקמו, ואחרים ישמחו לאכול רק בצהריים. חלק מהילדים יתלוננו על כאבי ראש ובטן אם לא יאכלו בבוקר, ואחרים יתלוננו על בחילה אם כן יאכלו בבוקר. בהנחה שהילד אוכל מספיק - ואת זאת אפשר לודא ע"י מעקב אחר משקלו, בהנחה שהוא אוכל מזון בריא, ובהנחה שהוא מקפיד על שתיה, אין כל סכנה רפואית, אין כל בעיה עם חלוף חומרים, ואין צורך בשום ויטמינים או תוספי מזון אחרים (אלא אם יש לך מניות בחברה המייצרת אותם). בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים