רטלין בימי חופשות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

20/09/2012 | 20:36 | מאת: זיוה קוצינסקי

נכדי שהוא בכתה ב החל טיפול ברטלין. האם בשבתות ובחופשות עליו להמשיך בטיפול או שרצוי בימים אלה לא לתת לו את התרופה. תודה, זיוה

זיוה שלום, התרופה Ritalin נתנת בד"כ לטפול בהפרעת קשב ורכוז, עם או בלי היפראקטיביות ואימפולסיביות. בהגדרה, באבחנה של הפרעת קשב ורכוז, נדרש שתהיה פגיעה בתפקוד (כמו תפקוד למודי, תפקוד חברתי וכו'). אם קיימת הפרעה בתפקודו של הילד גם בחופשות, אזי הוא זקוק לתרופה. אם אין כל בעיה, יתכן ואינו זקוק לה בימים אלו. יש לזכור שהפרעת הקשב והרכוז הינה הפרעה של הילד ולא הפרעה של ביה"ס. פעמים רבות ההפרעה גורמת לפגיעה גם בפעילויות שאינן מתרחשות בביה"ס - הן פעילויות למודיות אחרות (הכנת שעורי בית, שעורים פרטיים, חוגים למודיים וכו'), והן בפעילויות שאין למודיות - פעילויות פנאי, פעילויות חברתיות, פעילות משפחתית ולעתים ההתנהלות היומיומית של הילד. כאמור, כאשר יש פגיעה בתפקוד, יש צורך בטפול. לא צריך "לחסוך" במתן התרופה. מנגד, אם היא אינה נדרשת, אין סיבה לתתה. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

22/10/2012 | 21:40 | מאת: ריטה

שלום זיוה, קיבלתי טיפ טוב- לשלב אומגה 3 ממקור צמחי ביחד עם הטיפול התרופתי. אני נותנת לילד שלי זום שמכיל אומגה וגם פוספטידיל סרין ואני מתרשמת שזה מאוד מקל ועוזר בהפרעות קשב וריכוז. בסופי שבוע, חגים וכו' אני שמה את הריטלין בצד וממשיכה רק עם הזום כדי לשמור על רמה בגוף. בהצלחה, ריטה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים