אומגה 3

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/08/2012 | 01:11 | מאת: טל

שלום. אני רוצה לשאול על יחס של dha epa בלקיחת אומגה 3 לילד בן 8 היפראקטיבי. הוא מקבל אומגה 3 תקופה ממושכת שלדעתי רואים את ההשפעה. רציתי לתת לו zoom שזה יותר כמות שלepa או axom3 שזה יותר dha.מה לדעתך יותר נכון? וגם האים dhaלבד מפר איזון בגוף בין אומגה 3 לאומגה 6. תודה רבה

טלי שלום, דעתי אינה חשובה, חשוב המידע הרפואי שיש לנו לגבי חומרים אלו. ולעצם שאלתך, התשובה היא שאיני יודע. איני יודע כיון שאין מספיק מחקרים בנושא, היכולים להעיד שחומרים אלו אכן מועילים להפרעת קשב ורכוז. באופן כללי, אם סוקרים את כלל המחקרים אודות הפרעת קשב ורכוז (ולא בוחרים את המחקר המתאים לך), המסקנה היא שאומגה 3 אינה מועילה להפרעת קשב ורכוז, וכנראה גם אינה מזיקה. לגבי Zoom, יש מחקר אחד על מספר קטן יחסית של ילדים, ולמשך זמן קצר, המראה יעילות מסויימת. עם זאת, מחקר אחד קטן וקצר אינו מספיק כדי להמליץ על שמוש בתכשיר. בשורה התחתונה, לא אני ולא אחרים יכולים לתת לך יעוץ מושכל, כיון שאין מספיק מידע. יחד עם זאת, אם את חשה שהתכשיר עוזר לבנך, אני האחרון שאמליץ לך להפסיק את השמוש בו. יש גם לזכור שיש טפולים - תרופות שונות - שנמצאו יעילות, ויש לשקול את השמוש בהן. שנה טובה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים