אנטיביוטיקה וסטרטרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/08/2012 | 22:51 | מאת: איציק

שלום לך ,בעבר ביקשתי תגובה לשאלה הזו:שלום, בני לוקח כדורים מסוג סטרטרה להפרעות הקשב שלו,ההשפעה הייתה אחרי 8 שבועות בקירוב (הוא לקח את זה בליווי של ריספרידל -חצי בבוקר וחצי בערב) והאמת הכדור (סטרטרה) פשוט מעולה,אבל בשבוע שעבר חלה והיה חייב לקחת אנטיביוטיקה ,ומאז הוא יותר עצבני ויותר קופצני , מתנהג לא יפה בבית הספר ,ואני מרגיש שחזרנו לימים השחורים.שאלתי היא האם יש קשר לאנטיביוטיקה שהוא שותה ואם כן האם נצטרך לחכות שוב 8 שבועות עד שישפיע שוב על הגוף ,או שכשנסיים את האנטיביוטיקה יחזור לעצמו,ובכלל כמה ימים הוא צריך לשתות אנטיביוטיקה לאחר שחלה בחיידק הסטרפטקוקוס? אם אין עדיין שום ידע או נסיון בנושא הזה אבקש ממך לפחות תגובה ,אני עדיין מחכה , בברכה, איציק

יוסי שלום, לא ידוע על אינטרקציה בין Strattera לאנטיביוטיקה. למרות זאת, הן מחלתו של הילד עלולה לגרום לשנויים בהתנהגותו, והן האנטיביוטיקה עלולה לגרום לשנויים בהתנהגותו. האנטיביוטיקה עלולה גם לגרום להפחתת ספיגת ה-Strattera במעיים. עצתי היא להמתין ולראות אם יש מגמה של שפור אצל בנך. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים