רטלין LA 20

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/07/2012 | 11:01 | מאת: אלי

שלום, בני בן 6+ מטופל ברטלין LA 20 בסיום השפעת הכדור ישנה תגובת ראיבונד/איך ניתן למתן יותר את התגובה

אלי שלום, תופעת rebound - התגברות אי השקט לאחר שהשפעת ה-Ritalin פגה - הינת תופעת לואי של התרופה. תופעה זו נמשכת כארבעים דקות. קיימות כמה דרכים להתגבר על תופעת לואי זו: 1. לאפשר לילד לבצע פעילות שהוא אוהב, עדיף לבד, במשך זמן זה, ולדחות בקשות שונות ממנו כמו להכין את שעורי הבית או לסדר את החדר. רצוי לשוחח על כך עם הילד, ולבחור יחד עמו את הפעילות הרצויה - משחק במחשב, בניה בלגו, צפיה בטלויזיה וכו'. 2. הפחתת מנון התרופה, בד"כ מפחית את עוצמת התופעת ה-Rebound. 3. מעבר לתרופה שפועלת זמן ארוך יותר. כיון שהוא מטופל ב-Ritalin-LA יש לשקול מעבר ל-Concerta. 4. הוספת Ritalin שפועל ארבע שעות, במנון נמוך, לפני הופעת תופעת ה-rebound. 5. במקרים קשים, יש לשקול גם החלפת התרופה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים