ריספונד לילדה בת שמונה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/07/2012 | 22:53 | מאת: יהל

ד"ר ברנע שלום הומלץ לביתי בת השמונה וחצי להשתמש בריספונד במינון 0.25 מ"ג ליום . התרופה הומלצה כיוון שביתי נוטה לשגות בדמיונות ומטשטשת מעט את הגבול בין דמיון למציאות כמו כן ביתי אובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז מהסוג ההיפר אקיטיבי המקשה עליה בקשרים חברתיים- בתחום הלימודי היא אינה סובלת מקשיים. מאחר וביתי סובלת מעט מעודף משקל האם מינון נמוך עלול לגרום לעליה במשקל ומהן תופעות לוואי הנוספות של תרופה זו. אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם תודה

יהל שלום, Rispond (הנקראת גם Risperdal) הינה תרופה שרוב השמוש בה בילדים ונערים הוא לטפול בהפרעות התנהגות ולהפחתת ההיפראקטיביות. פעמים רבות נותנים את התרופה יחד עם Ritalin או Concerta. התאור של "נוטה לשגות בדמיונות ומטשטשת מעט את הגבול בין דמיון למציאות" אינו ברור לי דיו. אני מניח שבתך נבדקה ע"י פסיכיאטר, אך לא ברורה לי מהי האבחנה הפסיכיאטרית שניתנה כדי לתאר את מצבה. שתי תופעות הלואי של התרופה הנן הגברת התאבון ועייפות. עקב העייפות, התרופה ניתנת בד"כ בערב. הגברת התאבון צריכה להיות מטופלת ע"י הקפדה על תזונה בריאה ופעילות גופנית קבועה (בחוג, למשל). גם מנון נמוך של התרופה עלול לגרום להגברת התאבון (שגורם לאכילה רבה יותר ולעליה במשקל), אך ככל שהמנון נמוך יותר, הסכון להשמנה קטן. בכל מקרה, אם יש ספקות, אני ממליץ לחזור ולהוועץ ברופא שרשם את התרופה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

02/02/2013 | 23:15 | מאת: ליל דימונה

האם ריספונד זהה תרופה נגד גרון

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים