חלוקת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/07/2012 | 08:59 | מאת: דנה

שלום רב, בני בן 4 ילד חכם,נעים,ממושמע יחסית,וחברותי. לאחרונה בזמן שהוא עוסק בפעילות מסויימת(טלויזיה,פליימוביל..) שממש מעניינת אותו והוא מרוכז כאשר נשאל שאלה או מדברים איתו נראה כאילו לא שומע ורק דרך נגיעה ,הפרדה פיזית הוא עונה. עדיין לפעמים בורח לו פיפי בלילה למרות שהוא גמול שנתיים יום ולילה.כמו כן כאשר הוא מדבר עם חברים ובכלל וממש חשוב לו לספר משהו אז הוא נוגע בילד(לפעמים זה מפריע לילדים מסויימים). בסה"כ הוא ילד אהוב מאוד בגן,משתתף בפעילויות אך אם הפעילות לא מעניינת אותו ממש הוא לא יישב בשקט במפגש. לשאלתי:האם זו נשמעת לך הפרעת קשב או פשוט ילד בן 4? הייתי שמחה לשמוע את דעתך או עם מי להתייעץ. תודה רבה

דנה שלום, כל ההתנהגויות שתארת מתאימות מאד לילד בן ארבע שנים. אם הגננת אינה מדווחת על ושי תפקודי משמעותי אומצוקה משמעותית, אזי אין צורך לדאוג כלל. המשיכי לאהוב אתו, ותני לו לגדול בקצב שלו. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים