זום של חברת טבע

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/06/2012 | 11:04 | מאת: אמיתי

שלום ראיתי בהתכתבות אחרת שכתבת נגד טיפול " טבעי " שאינו מבוסס על מחקרים רפואיים האם הדבר נכון גם לגבי זום של חברת טבע ? ממה שראיתי יש להם כמה מחקרים על המוצר וגם שמעתי מהורים אחרים שהמוצר מאוד עזר להם ( לאורך זמן, שינוי שהורגש גם על ידי המורה ) אשמח לדעתך בנושא

אמיתי שלום, ראשית, אבקש להבהיר, איני מתנגד לטפול "טבעי" או אחר, אלא אני בעד טפולים שיעילותם הוכחה במחקרים. כלומר, אני בעד "מה שעובד". ולעצם הענין, לגבי מעט מהטפולים האלטרנטיביים יש לנו מידע מחקרי המראה שאינם יעילים (כמו הומיאופתיה, למשל). לגבי רוב הטפולים האלטרנטיביים, אין מחקרים כלשהם. בנגוד לתרופות, שם חלה על החברה שיצרה את התרופה, חובה להוכיח את יעילות ובטיחות התרופה, כאשר מדובר בטפולים אלטרנטיביים (שלרוב מוגדרים כתוספי מזון), אין כל חובה להראות יעילות או בטיחות. כנ" לגבי Zoom של חברת 'טבע'. המוצר מוגדר כתוסף מזון. אני מכיר מחקר אחד קטן וקצר שהראה יעילות מסויימת. מה המשמעות? אין לנו מספיק מידע מחקרי, ולכן איני יכול להמליץ על התכשיר או לשלול אותו. אם אתה מחליט לנסותו, אני ממליץ לקצוב תקופה מסויימת, ובסיומה לבדוק אם היה שפור. אם יש שפור משמעותי, כדאי להמשיך בטפול. אם אין, אין טעם להמשיך בטפול. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים