ריטלין 10 לא משפיע.

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/10/2011 | 20:40 | מאת: רבקה

בתי בת 10 סובלת מADD . ריטלין 10 אמנם לא גורם לתופעות לואי,אולי גם לא מניב תוצאות בהקשבה. האם כדאי לעבור לריטלין 20 או לקונצרטה 18 ?

רבקה שלום, אם Ritalin 10mg אינו משפיע לטובה (ואינו גורם לתופעות לואי), סביר להניח ש-Ritalin-SR 20mg וגם Concerta 18mg לא ישפיעו, כיון שכל התרופות הללו מכילות את אותו החומר הפעיל. ההבדל הוא מנגנון השחרור - ב-Ritalin 10mg אין מנגנון שחרור מושהה (ונקרא לעתים שחרור מידי), ובשתי התרופות האחרות יש. ה-Ritalin-SR 20mg משפיע כ-6-7 שעות, וה-Concerta במינונים השונים משפיעה כ-12 שעות. יתכן והמנון שבתך מקבלת אינו מספיק, אך מעבר לתרופה בשחרור מושהה ככל הנראה לא יפתור את הבעיה. עם זאת, רכוז הוא סך-הכל של גורמים רבים, ויתכן שהתרופה בשלוב עם התערבויות נוספות יביא לשפור במצב. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים