adhd

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/10/2011 | 21:13 | מאת: מיכל

בני סובל מבעיית קשב והיפראקטיביות קשה מאוד מינקות כיום מקבל רטלין sr 20 ובנוסף בערב חצי כדור של רונקסין 25 מ"ג.אני פוחדת מהכדור רונקסין.היות וידוע לי שהוא כדור הרגעתי.טענת בית הספר שבו הוא לומד שהוא חייב משהו הרגעתי.מה לעשות האם לתת בנוסף לרטלין את הכדור.או רצוי להפסיקו.בני אינו חולה נפש.הוא ילד רגיל.עם קצת בעיות רגשיות.מה לעשות אני חסרת אונים.תודה

מיכל שלום, במקרים רבים, ובעיקר במקרים בהם הפרעת הקשב והרכוז קשה, ובנוסף הילד לוקה בהפרעות נוספות, יש צורך להשתמש בשלוב של מספר תרופות. הרונקסין (Ronexine) משמש לטפול במצבים שונים, כולל לטפול בהיפראקטיביות קשה ובהפרעות התנהגות. השלוב של ה-Ronexine וה-Ritalin הינו שלוב מקובל. מה שצריך להדריך אותך הוא תפקודו של הילד והמצוקה שהוא חש. מטרתנו בטפול היא להביא את הילד לתפקוד מלא בכל שטחי החיים (בית, בי"ס, חוגים וכו') ולהפחית את המצוקה למינימום האפשרי. זה מה שיקבע את מצבו של הילד כיום, ואת עתידו. מספר התרופות שהוא נוטל או השם שלהן ממש אינו חשוב. אני ממליץ לחזור לרופא שרשם את ה-Ronexine ולבקש ממנו הסבר על התרופה, ומדוע ביקש להוסיפה. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים