לאחותי יש הפרעת קשב וריכוז ?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/10/2011 | 21:54 | מאת: ליהיא ל

אני חושבת מאוד שכן. היא מתקשה לזכור את לוח הכפל[דבר שידוע שקשה לילדים בעלי קשה וריכוז ]. בנוסף , היא מאוד מאוד מאוד רגישה , כל אמירה שמופנית אליה מתקבלת מצידה בצורה קשה. היא דוחה מטלות. אני בעצמי בעלת הפרעת קשב וריכוז , ורואה בה את קשיי . כיצד אפשר לשכנע את אימי שכדי לעזור לה עכשיו , לפני שכמוני תתקשה בחייה .....

ליהיא שלום, קושי לזכור את לוח הכפל על-פה ודחיה של מטלות הינם תסמינים שמתאימים להפרעת קשב ורכוז, אך בהחלט אינם מספיקים למתן האבחנה. היותה של האחות רגישה, אינו מוסבר ע"י הפרעת קשב ורכוז. העובדה שאת לוקה בהפרעת קשב ורכוז בהחלט מגבירה את הסכון של אחותך ללקות גם היא בהפרעה זו. אני ממליץ להפנות את הילדה לאבחון מתאים. כיצד אפשר לשכנע את האם? שאלה טובה. אולי תאור קשייך שלך יעזור לשכנע את האם. ואולי, אפשר לעשות זאת דרך האב. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

02/11/2011 | 15:24 | מאת: ליהיא

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים