טיפול בהפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/04/2012 | 14:41 | מאת: שולה

האם יש תכשיר טבעי במקום טיפול תרופתי לילד בן 15 עם הפרעת ADHD אשר לא מוכן בשום אופן לקחת קונצרטה(רטלין גורם לו לתיקים) כי הוא טוען שהכדור משנה אותו

שולה שלום, ההגדרה של "טבעי" אינה ברורה. האם טבעי פרושו חומר שמקורו בטבע ולא נעשה בו שום שנוי? העובדה שחומר מסויים מקורו בטבע, אינה הופכת אותו לטוב או יעיל. הרעלים הקשים ביותר, מקורם בטבע, ואפשר לקרוא להם "טבעיים", ובכל זאת הם רעלים מסוכנים. צריך לזכור ש-"מטרתו" של הטבע אינה לרפא אותנו. לצערי. ולענין עצמו. הטפולים היעילים ביותר להפרעת קשב ורכוז הינם טפולים תרופתיים, שהוכחו שוב ושוב כיעילים מאד. חברת התרופות הישראלית 'טבע' מייצרת מוצר, המוגדר ע"י משרד הבריאות כתוסף מזון, לטפול בהפרעת קשב ורכוז. שמו של המוצר Zoom. בינתיים יש מחקר אחד קטן וקצר, המראה יעילות מסויימת. לא בטוח שהוא גם עונה להגדרה "טבעי", בעיקר שהדרה זו אינה ברורה כלל. לאור העובדה שיש מחקר אחד בלבד, איני יכול לומר עם התכשיר הזה יעיל. לרוב התרופות "הטבעיות" שמפרסמים יצרנים שונים אין אפילו מחקר אחד שתומך בהם. אני ממליץ לחזור ולהתיעץ עם הרופא המטפל. אפשר להשיג היום בארץ תרופות נוספות להפרעת קשב ורכוז, שהוכחו כיעילות, אם כי אינן "טבעיות". חג שמח וקשוב, ד"ר ברנע ארז.

13/04/2012 | 11:31 | מאת: אמא מאוכזבת

אני מסכימה עם הד"ר. ברוב תמימותנו התפתינו לפרסומות האגרסיביות של ההומאופת יואב פנחס שמבטיחות תוצאות לאור הצלחה מסחררת עם אלפי ילדים. חצי שנה עינינו את הילד שלנו עם כל מיני ניסיונות של כדורים הומאופתיים. השינוי היחיד שהתרחש בשלב כלשהו היה לרעה. חזרנו לריטלין. יותר מהמאמצים ומהמחיר ששילמנו אנחנו, כואב לנו על המחיר ששילם הילד בכל החודשים האלה שבהם הבטחון העצמי שלו והערך העצמי שלו הלכו והתדרדרו.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים