ADD.ADHD

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

31/03/2012 | 22:01 | מאת: אמא

לד"ר שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין ADD לבין ADHD והאם בגן שפה יש רק ילדים עם בעיות קשב

לאמא שלום, ADD אינו מונח מקובל בספרות הרפואית, אך כשמתמשים בו הכונה הינה להפרעת קשב ורכוז ללא מרכיב של היפראקטיביות ואימפולסיביות. ADHD, לעומת זאת, הינה הפרעת קשב ורכוז עם היפראקטיביות ואימפולסיביות. גן שפה, או גן שפתי, הינו גן לילדים הסובלים מהפרעה בשפה - דבור הבנה ועוד הפרעות. בשום אופן זה אינו גן לילדים הלוקים רק בהפרעת קשב ורכוז. עם זאת, בקרב הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, יש שכיחות גובהה יותר של הפרעה שפתית, ולכן בגנים אלו פעמים רבות יש גם ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים