ילד בן 15

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/03/2012 | 08:36 | מאת: מירה

שלום רב, בני בן ה-15 מקבל ריטלין מסוג AL30 כבר מעל שנתיים. מהיום הראשון ניתן היה להבחין שהוא מסתגר יותר, עצוב ועצור יותר ובביה"ס הוא טוען שהוא לא שמח,מרוכז יתר על מידה.. הוא טוען שבגלל השימוש בכדור אין לו חברים (לא בגללם חלילה) אלא הוא חש שהוא לא מסוגל לצחוק איתם יותר ויושב בכיתבה בזמן ההפסקות. מידי פעם הוא אפילו מתחנן בפנינו שלא ניתן לו כדור ונאפשר לו לנסות בלי. מה עושים?

מירה שלום, טפול ב-Ritalin עלול לגרום לדכדוך ואפתיות, שמתאימים לתאור שמסר בנך. עם זאת, איני סבור שאין לו חברים בגלל השמוש בתרופה. מה עושים, חוזרים לרופא המטפל, ומתייעצים עמו מה לעשות: להשאיר את הטפול ללא שנוי, להוריד את מנון התרופה, להחליף התרופה בתרופה אחרת וכו'. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים