בעיות רגשיות ילד בן7.5 (כיתה ב')

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/03/2012 | 16:07 | מאת: יוגב

שלום. בני הבכור בן 7.5 .בגיל צעיר היו לו בעיות צרידות עקב ציסטות במיתרי הקול בגלל נשימה לא נכונה. כשהיה בן 4 נולדה אחותו ובערך מאז יש לו התפרצויות המתבטאות בכעס לא פרופורציונלי. בגיל 5 טופל כשנה ע"י מאבחנת ומרפאה באומנות שאבחנה שהוא סובל מאי שליטה עצמית ברגשות. כאשר עלה לכיתה א' המשיכו הבעיות והוא טופל ע"י פסיכולוגית בית הספר. כיום שוב חזר להתפרצויות (זריקת כסאות על מורה,קללות ועוד). יש לציין שבד"כ הוא ילד מקסים,עוזר בבית,חברותי אולם ההתפרצויות שבאות מידי פעם מעלות בו כעסים מימים עברו ללא כל קשר למקרה. עד היום לא ערכנו בדיקת ADHD . אשמח לכל עצה בעניין

יוגב שלום, איני יודע אם בנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז, אך ניכר שהפרעת ההתנהגות שלו גורמת לפגיעה בתפקודו. כיון שהמצב נמשך כבר כמה שנים, אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר ילדים, שיאבחן את ההפרעות בהן הוא לוקה, וימליץ לכם על הטפול האפשרי. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

05/04/2012 | 11:35 | מאת: יוגב רשף

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים