לימוד מספרים בדרך של משחק לבת 4

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/03/2012 | 11:31 | מאת: נועה

רציתי לשאול אם יש לך רעיון איך אפשר להקנות לבת שלי לימוד מספרים. היא בת 4 והבנתי שבגיל הזה היא צריכה לדעת לקרא מספרים. הילדה רק רואה מספרים או שאנו רוצים ללמד אותה את המספרים היא נרטעת. יש לה בעיית קשב וריכוז היא עקשנית ולא מוכנה ללמוד. אני לא רוצה שהיא תלמד בשולחן וכיסא אלא בדרך של משחק. אז אני שואלת אולי יש לך רעיון של לימוד מספרים בדרך של משחק? תודה רבה נועה

נועה שלום, אני חולק עליך. בגיל ארבע בתך אמורה לשחק בגן ובבית במה שמענין אותה, נחמד לה ונעים לה. אם מספרים, אותיות או או כל נושא אחר מענין אותה, מצוין! אם לא, גם מצוין! אפשר להציע לה משחקים או ספרים המציגים ספרות. בשום אופן לא צריך ללמד אותה. היא תלמד זאת, ברגע שזה יענין אותה. וחוץ מזה, השאלה לא באמת קשורה לפורום. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים