שינוי במינון ברטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/02/2012 | 12:34 | מאת: יהודית

שלום רב בני בן ה 7 קיבל במשך השנה האחרונה 10 מ"ג רטלין ,אשר השפיע עליו ל 4 שעות בערך. ההשפעה היתה נהדרת והוא סוף סוף התחיל ללמוד ולהקשיב. כשההשפעה של הרטלין פגה הוא נהיה פחות רגוע וקצת עצבני. לפני שבוע הנוירולוג המליץ להעלות לו את המינון ל 20 מ"ג ואמר שהרטלין הזה ישפיע ל 8 שעות. (הוא כבר בכתה א' והגיע למשקל של 25 קילו) המינון החדש אמנם משפיע בצורה נהדרת, מאד מרגיע את ההתנהגות ומשפיע ל 8 שעות, אך כשההשפעה פגה, הילד נהיה עצבני מאד וכל דבר קטן גורם לו לבכות ולצעוק והוא נהיה ממש לא רגוע .(הרבה יותר ממה שהיה בעבר). האם זו תופעה שתחלוף מאליה? במשך היום הוא מתוק ומקסים ובשעת אחה"צ הוא נהיה ילד אחר-כ"כ עצבני.. אני כבר ממש מתוסכלת, מה אתה מציע לעשות?

יהודית שלום, את מתארת תופעת rebound - אי-שקט ועצבנות המופיעים כשהפעת התרופה פגה. מה לעשות? ראשית, אני ממליץ להתיעץ עם הנוירולוג המטפל. שנית, יש כמה דרכים מקובלות לטפל בתופעה זו: הפחתת המנון, מתן שתי מנות של Ritalin 10mg (הכדור הקודם שלא גרם לתופעות כאלו, החלפת הטפול לתרופה שתשפיע יותר שעות (Concerta למשל), ועוד. בד"כ תופעה זו נמשכת כארבעים דקות עד שעה. מקרה כזה מומלץ לאפשר לילד לבצע פעילות שהוא נהנה ממנה, בלי לדרוש ממנו דרישות כלשהן - למשל, שיצפה בטלויזיה או ישחק במחשב או יבנה בלגו, ולא לדרוש ממנו להכין שעורים או לסדר את החדר. אני חוזר וממליץ להוועץ בנוירולוג המטפל. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים