ריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/10/2011 | 16:46 | מאת: רעות

שלום ד"ר ברנע, כמורה בבי"ס לחינוך מיוחד יש בכיתתי תלמיד מאובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז, ואביו מתנגד נחרצות לתת לו ריטלין, בטענה שזה רעל. בנוסף, הוא טוען שהתרופה אסורה על פי חוק בארה"ב. כיצד עלינו להשיב לאב על טענותיו? כל אנשי הצוות בביה"ס שלנו חושבים שלילד יהיה טוב לפחות לנסות לתקופה מסוימת לקחת את התרופה. הילד, בן 13 בקרוב, כמעט ואינו לומד בפועל, אינו מתרכז ליותר מכמה דקות, לא מסיים מטלה לימודית, מפריע לעל שאר התלמידים בכיתה בקביעות, ומקבל תגובות שליליות מהסביבה- מכל המורים ומהחברים על התנהגותו (דיבור ללא הפסקה, שירה, התעסקות בפלאפון, צעקות וגם כשמנסה להשתתף בשיעור הוא מדבר בצורה מצחיקה במכוון). אשמח מאוד לתגובתך, אנו רוצים את טובת הילד. תודה, רעות.

רעות שלום, ראשית, טענותיו של האב מופרכות - Ritalin אינו רעל (וגם אינו סם), והוא משווק בארה"ב לילדים ומבוגרים, והשמוש בו שם רב. שנית, לפי החוק במדינת ישראל, ההורים הם המחליטים על הטפול הרפואי בילדיהם, למעט מצבים קיצוניים ומסכני חיים. שלישית, ביה"ס אינו יכול לחייב הורה לתת לבנו Ritalin או כל תרופה אחרת, אך ביה"ס יכול לפנות לרשויות ולבקש להעביר את הילד לכתה/בי"ס אחר כיון שהתנהגותו אינה הולמת (ואין זה משנה אם הילד מקבל תרופה או לא). המלצתי היא להפגש עם ההורים (גם עם האם), ולהסביר על מצבו הקשה של הילד. אפשר להפנותם לרופא המתמחה בתחום, שם יוכלו לקבל הסברים מלאים על ה-Ritalin, וכן לשקול טפול בתרופות אחרות להפרעת קשב ורכוז. אם האב יסרב, זו זכותו. בסופו של דבר זהו בנו. יש לזכור שאנו מחליטים החלטות רבות ושונות המשפיעות באופן משמעותי על עתידם של ילדנו. בהצלחה בהתמודדות עם הילד, ד"ר ברנע ארז.

05/11/2011 | 17:54 | מאת: אימא אוהבת

אני כן חושבת שהאב צודק, הרטלין הוא סם ונמצא תחת פקודת הסמיים המסוכנים - לכל המעוניין!!! מעבר לכך, אני כן חושבת שיש דרכים אחרות לטפל בילדים מקסימים כאלה, וצריך לבדוק את כל האופציות, חבל רק שמערכת החינוך לא מסוגלת להתמודד עם ילדים ורוצה רובוטים.

22/11/2011 | 17:34 | מאת: רעות

שלום ד"ר ברנע, תודה רבה על תשובתך המועילה. אנחנו מיישמים את המלצותייך ובעזרת ה' נקדם את התלמיד היקר לנו. רעות

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים